Wie ben ik

en hoe de Vlekkendingen zijn ontstaan

 

 • Exmorra
  Intuïtief en innovatief bezig zijn, dat zat er al vroeg in. Als kind zat ik vaak te tekenen.
 • Zwolle en Kampen
  Een studie in die richting was dus vanzelfsprekend. Na het CIBAP in Zwolle (reclame- en presentatietechnieken) volgde ik dan ook de opleiding Illustratie aan de Kunstacademie in Kampen. Daar studeerde ik in 2000 niet alleen af met computertekeningen, gemaakt in Photoshop en Illustrator, maar ook met mijn zelfontworpen Vlekkendingen: intuïtieve tekeningen gemaakt bij spontane vlekken.
  Ik maakte een site mirjan.nl met mijn illustraties en deed daarnaast ook grafische vormgeving.
 • 's-Hertogenbosch
  Na heel wat jaren, toen in eenmaal van Kampen naar Den Bosch verhuisd was, besloot ik eens op de kunstmarkt te gaan staan aldaar. Deels met digitale prints en een paar Vlekkendingen... Toen ik merkte dat mensen juist op de Vlekkendingen heel vrolijk reageerden, besloot ik vooral hiermee verder te gaan. 

Want blijdschap delen is een feest!

 

 • Via de Muzerije -nu HUIS73- waar ik les gaf in striptekenen, mocht ik exposeren in de Grote Kerk. Daar had ik leuk contact met de beheerster, en mocht er vaker komen met de Vlekkendingen en maakte ze ter plekke!
  Vervolgens kwam ik in contact met Emiel Bootsma die enthousiast gedichtjes begon te maken bij de Vlekkendingen, en al doende ontstond er een leuke samenwerking.*
  In de Kunstwinkel in Den Bosch verkocht ik mijn werk en zaten we met regelmaat samen achter de toonbank.

Sommige Vlekkendingen zijn voorzien van een gedichtje, gemaakt door Emiel Bootsma.

Het mooie is dat beeld en tekst elkaar versterken - dat is het leuke van samenwerken. En met de kennis van mijn opleidingen in zowel grafisch als illustratie weet ik beiden goed te combineren, of los van elkaar. Creatief in woord en beeld!

Van 2016 - 2018 werkte ik mee met het tijdelijk beheer van een winkelpand in het centrum van Den Bosch, via VOLOP Den Bosch & Gapph. Deze pop-up van 'Marie & Antoinette', kreeg later de naam 'de Huiskamer van Marie & Antoinette', 'Huiskamer 073' en als laatste 'Kroonateliers'. Daar hadden we met verschillende creatievelingen een mooie plek in de stad waar we konden werken, workshops geven en onze kunsten konden laten zien en verkopen. Het was een leuke periode, met uiteraard up&downs, maar het maakte onze zichtbaarheid in de stad zeker groter. Inmiddels heeft het pand een andere bestemming gekregen en is ieder zijn/haar eigen weg gegaan en met velen heb ik nog contact.

Alphen (NB)

Inmiddels ben ik verhuisd van Den Bosch naar Alphen waar ik samen met mijn vriend Eelco en mijn kat Chibi woon.
Vanuit huis werk ik nu, sta met regelmaat op kunstmarkten, en daarnaast zijn er nog een aantal verkooppunten.
Ik doe mee met Pakje Kunst in Tilburg en hou ik mij daarnaast bezig met illustratie en grafische vormgeving/fotografie.

Op dit moment werk ik ook samen met Arno Bosch, die verhalen schrijft bij mijn werk.
En hij gaat vaak mee naar de kunstmarkten: altijd fijn zo'n enthousiaste hulp!